travellink.info_city guide valkenburg_gr
travellink.info_CITY GUIDE_valkenburg_he

VALKENBURG A/D GEUL

Wil je dat buitenlandse gevoel in Nederland ervaren? Dan is Valkenburg een echte aanrader! Deze kleine heuvelachtige stad zit vol prachtige geschiedenis. Vanaf de prachtige kasteelruïne heb je een prachtige uitzicht over de stad en het landschap eromheen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar die je door zowel de binnenstad als de omliggende natuur leiden. De pittoreske straatjes in het centrum zitten bomvol eetgelegenheden, dus ook voor de Bourgondiër onder ons een absolute must visit!

Het leuke aan Valkenburg is dat naast de bovengrondse gezelligheid, zich ook een wereld afspeelt onder de grond. Door de mergelwinning bevindt zich onder de grond een eeuwenoud labyrint met een totale lengte van 250 km. Je kunt deze ondergrondse wereld via diverse ingangen bewonderen. Belangrijk! Ga NOOIT zonder gids de gangen in, de gangen zijn pik donker, doodstil en je kunt er gemakkelijk verdwalen.

Ben jij op zoek naar een klein avontuur niet al te ver van huis? Dan is Valkenburg zeker iets voor jou! Hieronder mijn favoriete spots op een rij:

CITY GUIDE_valkenburg_black label hotel.

 

LOKAAL 02 

Louis van de Maesenstraat 6

 

's Ochtends trek in een kopje koffie? Of een lekkere snack tussendoor? Dan is Lokaal 02 een echte aanrader. Lokaal 02 is een samenwerking tussen Bakkerij Koos en delicatesse zaak Eyserhalte, waardoor ze allerlei heerlijke versnaperingen hebben voor alle momenten van de dag. En als kers op de taart is het personeel ook nog een super vriendelijk!

CITY GUIDE_valkenburg_latinos.JPG

 

PISTACHE STREETFOOD BAR

www.pistachevalkenburg.nl

@pistachestreetfoodbar

Grotestraat Centrum 15

 

Trek in een hamburger, quesadilla, taco of een ander lekker streetfood gerecht? Dan moet je absoluut naar Pistache. Hier toveren ze heerlijke klassiekers om tot signature meals. Niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook zeker voor het oog! Tip: Sluit de avond af met een heerlijke cocktail!

CITY GUIDE_valkenburg_kasteelruine.JPG

 

FLUWEELENGROT

www.kasteelruinevalkenburg.nl

@kasteelruinefluweelengrot

Daalhemerweg 27

Onder de kasteelruïne bevindt zich een labyrint aan gangen en grotten, ontstaan door mergelwinning. In de fluweelengrot bevinden zich oude inscripties en wandtekeningen die de geschiedenis blootleggen. Daarnaast is ligt er in het centrum van deze gang een prachtige kleine kapel waar missen gehouden werden en die nog steeds af en toe gebruikt wordt.

CITY GUIDE_valkenburg_moustache_concepts

 

GAAF

www.gaaf-valkenburg.com

@gaafvalkenburg

Louis van Maesenstraat 42

 

Ook bij Gaaf kun je terecht voor zowel heren als dames. Deze winkel verkoopt naast mode ook schoenen en leuke gadgets. Het interieur heeft een stoer randje en is zeker een bezoekje waard.

 

BLACK LABELS HOTELS

www.blacklabelhotels.nl

@black_labels_hotels

De Leeuwhof 10

 

Dit prachtige moderne hotel ligt op maar 10 min lopen van het centrum. Ondanks de industriële look heeft dit hotel een gezellige en warme sfeer. De kamers zijn prachtig ingericht en het bed ligt heerlijk! Daarnaast kun je super lekker eten in het restaurant of genieten van een glaasje wijn na een enerverende dag. En dat alles voor een heel goede prijs per nacht! Boek je nacht hier!

CITY GUIDE_valkenburg_lokaal02.JPG

 

LATINOS

www.latinos-valkenburg.nl

@latinosvalkenburg

Grotestraat Centrum 8

 

Na een dag lang wandelen kun je heerlijk neerploffen op het terras van Latinos, midden in het centrum. Latinos is een combinatie van Italiaanse en Spaanse invloeden. Naast genieten van heerlijke wijnen kun je er ook lekker eten, van tapas tot pasta en kreeft! 

CITY GUIDE_valkenburg_pistache_streetfoo

 

KASTEELRUÏNE

www.kasteelruinevalkenburg.nl

@kasteelruinefluweelengrot

Daalhemerweg 27

 

De kasteelruïne ligt bovenop de heuvel en kijkt uit over de stad en het prachtige omliggende landschap. Het kasteel kent een roerig verleden van heerschappijen, belegering en verwoesting. Het kasteel is meerdere malen opgeblazen en weer opgebouwd. In 1672 is het kasteel definitief verwoest en is het de ruïne zoals we die vandaag de dag kennen.

Combinatieticket kasteelruïne + fluweelengrot €13 p.p.

CITY GUIDE_valkenburg_fluweelengrot.JPG

 

MOUSTACHE

www.ilovemoustache.nl

@moustache_conceptstore

Dr. Erensstraat 1

 

Klaar met cultuur snuiven? Dan kun je bij Moustache je hart ophalen. Deze leuke conceptstore heeft prachtige Scandinavische merken voor zowel heren als dames. Daarnaast verkopen ze leuke items voor in je interieur en leuke sieraden. 

CITY GUIDE_valkenburg_gaaf.JPG

CHECK

HO(S)TELS

CHECK

TREINEN

CHECK

VLUCHTEN

CHECK

BUSSEN

HI THERE!

Schermafbeelding 2020-07-23 om 16.17.07.

HI! Mijn naam is Shanna, 29 jaar en ik ben geboren en getogen in Alkmaar, NL. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd en ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen dat ik een fervent reiziger ben geworden. Ik deel met passie mijn ervaringen en help je graag op weg!  Heb je advies nodig? Contact mij!

SOCIAL MEDIA

  • Instagram

Instagram

  • Facebook

Facebook