UTRECHT

Utrecht is één van de meest centrale steden in Nederland en dus voor iedereen goed te bereiken. De stad staat bekend om de gezellige binnenstad, heerlijk lunchen of dineren aan de gracht en de leuke winkelstraatjes met boetiekjes. Daarnaast is ook de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland, een absolute must visit. Je kunt de domtoren beklimmen waardoor je beloond wordt met een prachtig uitzicht over de hele stad!

Elk jaar ga ik samen met mijn oma en moeder een dagje winkelen in een stad in Nederland en dit jaar stond Utrecht weer op de agenda. Gelukkig waren we bezegeld met een prachtige zonnige dag met maar 1 grote regenbui, waardoor we ook Hoog Catharijne hebben uitgespeeld. Zoals velen van jullie nog wel weten was Hoog Catharijne het oubollige winkelcentrum dat vastgeplakt zat aan het centraal station. Gelukkig is daar niks meer van over en kun je hier je shopuren goed besteden.

Uiteraard heb ik ook nu weer mijn favoriete spots op een rij gezet voor jullie:

City Guide Utrecht_Meesie Little Warehou

THE STREETFOOD CLUB

www.thestreetfoodclub.nl

@thestreetfoodclub

Janskerkhof 9

Spectaculair lunchen? Ga dan naar The Streetfood Club. Niet alleen het interieur is geweldig, maar ook het eten is om je vingers bij af te likken. Kies je eigen gerecht of deel een 'basket' met diverse heerlijke mini gerechtjes. Niet voor niets een bekende hotspot in Utrecht én absoluut Insta-kiekjes waardig!

METRO

www.restaurantmetro.nl

@metrocitykitchen

Jaarbeursplein 15

Metro City Kitchen is gelegen net naast het station en het Beatrix Theater. De perfecte locatie na een lange dag shoppen of voor een voorstelling. Door de glazen gevel is er veel licht wat een chique uitstraling geeft. Deze chique uitstraling heeft ook de menukaart bereikt, heerlijke originele gerechten, maar wel voor een hele betaalbare prijs!

City Guide Utrecht_Rum Club Restaurant.J

MEESIE

www.meesie.nl

@meesiesinstagram

Lijnmarkt 42

 

Dit gezellige 'little warehouse' is een absolute must tijdens je bezoek aan Utrecht. Van sieraden tot kristallen en fashion, bij Meesie kun je je hart ophalen. Daarnaast is de eigenaresse onwijs gepassioneerd en geeft je graag meer diepgang over de winkel en haar ideeën. Alvast een kijkje nemen? Bezoek dan haar webshop!

City Guide Utrecht_The Street Food Club

STAN & CO

www.stan-co.nl

@stanenco_utrecht

Ganzenmarkt 16A

 

Na een dag lang winkelen hebben je voeten ook af en toe wat rust nodig. Bij Stan & Co kun je goed terecht voor een lekker wijntje een een borrelhap (of meer natuurlijk!). Er hangt een gezellige sfeer, ook een leuke aanrader voor een romantische date!

RUM CLUB

www.rum-club.nl

@rumclubutrecht

Oudegracht a/d Werf 111

Ben jij ook gek op de tropen? Dan is Rum Club de place to be! De keuze is reuze want de kaart staat vol heerlijke gerechten. Mocht je (net als ik) niet kunnen kiezen, ga dan voor het verrassingsmenu waarin je 2 rondes krijgt met 4 verschillende hapjes. En als klap op de vuurpijl hebben ze heerlijke cocktails! Dit alles in combinatie met de muziek, maakt het een echt feestje!

CHECK

HO(S)TELS

CHECK

TREINEN

CHECK

VLUCHTEN

CHECK

BUSSEN

HI THERE!

HI! Mijn naam is Shanna, 29 jaar en ik ben geboren en getogen in Alkmaar, NL. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd en ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen dat ik een fervent reiziger ben geworden. Ik deel met passie mijn ervaringen en help je graag op weg!  Heb je advies nodig? Contact mij!

SOCIAL MEDIA

  • Instagram

Instagram

  • Facebook

Facebook