travellink.info_CITY GUIDE_londen_header

LONDEN

Londen is één van mijn favoriete steden en met krap een uurtje vliegen, ligt het praktisch om de hoek. Ik ben er al heel wat keren geweest, maar de stad blijft leuk! Natuurlijk heb ik de eerste paar keren alle welbekende hotspots bezocht, zoals: Tower Bridge, Big Ben en St. Paul’s Cathedral, wat absolute must sees zijn, maar Londen heeft uiteraard nog veel meer te bieden.

 

Dit keer bezocht ik de stad tijdens deze Corona periode wat een onwerkelijke indruk bij me heeft achtergelaten. Uitgestorven straten in Soho, een compleet lege markthal in Covent Garden en lege metro’s. De stad die nooit lijkt te slapen, staat nu op pauze. Desalniettemin heb ik ontzettend genoten en wordt het tijd voor een city guide over Londen!

Ben jij, net als ik, al een paar keer naar Londen geweest en op zoek naar inspiratie? Dan zijn deze favorieten ook zeker iets voor jou!

CITY GUIDE_londen_sky garden.JPG

THE RUM KITCHEN

www.therumkitchen.com

@therumkitchen

Carnaby Street, Kingly Court

 

Kingly Court an sich is al een absolute must visit, een verscholen pareltje met diverse gezellige eetgelegenheden. Mijn favoriet is The Rum Kitchen, op de kaart staan heerlijke Caribische gerechten en ook de cocktails zijn het proberen waard! Het interieur is rauw en kleurrijk waardoor je je tijdens je bezoek echt in de Caribbean waant.

LDN_SOPH.JPG

BEANY GREEN

www.daisygreenfood.com

@beanygreen

5a Sheldon square, Paddington

 

Beany Green is onderdeel van Daisy Green, een keten met diverse locatie met elk hun eigen naam en karakter. Het ligt een beetje uit de route maar absoluut de moeite waard. Wij hebben op het terras heerlijk genoten van een zogeheten: Bottomless Brunch. Dat betekent dat je 1 hartig gerecht en 1 zoet gerecht mag uitkiezen van de kaart en daarnaast zoveel prosecco mag drinken als je op kunt. Dat klinkt als muziek in de oren toch?

CITY GUIDE_londen_kew gardens.JPG

SKY GARDEN

www.skygarden.london

@sg_skygarden

1 Sky Garden Walk

 

Wil je jouw trip toch starten met het zien van de welbekende hotspots, maar niet de hele stad door hoeven slenteren? Dan is Sky Garden de absolute oplossing. Op de 35e etage van dit immense gebouw kun je genieten van een panorama view van de hele stad. En het mooie is, de entree is gratis! Je moet alleen even een tijdslot reserveren op de website.

CITY GUIDE_londen_the rum kitchen.JPG

SOPHIE'S

www.sophiessteakhouse.com

@sophiessoho

42-44 Great Windmill Street, Soho

 

Sophie’s zit om de hoek van Piccadilly Circus en dus mega centraal! Het eerste wat mij aantrok bij Sophie’s is het interieur, een unieke combinatie van urban chic meets boho. Daarnaast kun je fantastisch eten voor een hele goede prijs: £20 voor een 2-gangendiner en £25 voor 3 gangen!

 

Andere leuke spots in Soho:

CECCONI'S                   BILL’S

www.cecconispizzabar.com        www.bills-website.co.uk

@cecconisrestaurants                @billsrestaurant

LDN_GREEN.JPG

KEW GARDENS

www.kew.org

@kewgardens

Kew, Richmond

 

Even aan de drukte van de binnenstad ontsnappen en de natuur opzoeken? Dat kan bij Kew Gardens. Een prachtig park, waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en niet te vergeten alle mooie flora kunt bewonderen. De tuinen zijn verdeeld in diverse thema’s. Daarnaast zijn er prachtige ‘houses’ waarin tropische planten en bloemen te zien zijn.

CHECK

HO(S)TELS

CHECK

TREINEN

CHECK

VLUCHTEN

CHECK

BUSSEN

HI THERE!

HI! Mijn naam is Shanna, 29 jaar en ik ben geboren en getogen in Alkmaar, NL. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd en ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen dat ik een fervent reiziger ben geworden. Ik deel met passie mijn ervaringen en help je graag op weg!  Heb je advies nodig? Contact mij!

SOCIAL MEDIA

  • Instagram

Instagram

  • Facebook

Facebook