travellink.info_CITY GUIDE_alkmaar_cover
travellink.info_CITY GUIDE_alkmaar_heade

ALKMAAR

Door de huidige omstandigheden worden verre zon/zee/strand vakanties even on hold gezet. Gelukkig heeft Nederland een hele hoop te bieden en daarom heb ik het voor deze city guide wat dichterbij huis gezocht, namelijk Alkmaar! De stad waar ik geboren en getogen ben. Alkmaar staat voornamelijk bekend als Kaasstad, waardoor veel toeristen in het hoogseizoen op vrijdagochtend komen voor de kaasmarkt. Maar dat is natuurlijk niet alles wat mijn stadje te bieden heeft.

 

Alkmaar heeft een historisch centrum, met veel mooie oude gebouwen, grachtjes, ophaalbruggen en pittoreske straatjes. Je kunt er heerlijk winkelen, grote winkelketens worden afgewisseld met kleine boetiekjes en na een dagje shoppen is er een overvloed aan gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Natuurlijk kun je op de bonnefooi de stad verkennen en zelf op onderzoek uitgaan. Maar ben je op zoek naar die verscholen pareltjes in de stad? Dan heb ik hier, speciaal voor jou, mijn favoriete spots op een rijtje:

CITY GUIDE_alkmaar_luttik.JPG

MI VIDA

www.mi-vida.nl

@mivida_nl

Langestraat 11

 

Ook Mi Vida is nog maar net open, maar een absolute must visit! De winkel is helemaal verbouwd en ziet er ontzettend mooi uit. Ben je op zoek naar een mooie outfit? Een paar nieuwe sieraden? Óf een leuke eye catcher voor in huis? Dan kun je bij Mi Vida terecht! Super leuke trendy items, voor mooie prijsjes. Vast even gluren? Ze heeft ook een webshop.

CITY GUIDE_alkmaar_dekade.JPG

HOFMAN

www.hofman-alkmaar.nl

@bar_restaurant_hofman

Kerkplein 7

 

Bij Hofman kun je uiteraard terecht voor een lekkere lunch of een kop koffie of thee, maar wil je echt weten waarom Hofman op mijn favorietenlijstje staat? Dan moet je er zeker gaan dineren. Op de kaart staan diverse tussengerechten, makkelijk om te delen én je hoeft niet te kiezen!

CITY GUIDE_alkmaar_friethuis_vlaminck.JP

 

LUTTIK

www.luttikalkmaar.com

@luttik2020

Appelsteeg 1

 

LUTTIK heeft sinds kort haar deuren geopend en heeft direct een plekje op mijn favorietenlijstje verdiend! Een prachtig boutique hotel, met coffee bar én een kleine conceptstore. LUTTIK zit in een prachtig pand in één van de mooiste straatjes van Alkmaar. Het interieur is volledig wit, met natuurlijke accenten. En het leuke is, alles is te koop. Boek je nacht hier!

CITY GUIDE_alkmaar_mivida.JPG

STADSSTRAND DE KADE

www.stadsstranddekade.nl

@stadstranddekade

Noorderkade, Overstad

 

Wil je dat beachy gevoel in de stad ervaren? Dan is stadsstrand De Kade ook echt iets voor jou. Je vindt dit leuke stadsstrand net buiten het centrum (op loopafstand!). Met je voetjes in het zand kun je hier heerlijk genieten van het zonnetje. Er hangt een relaxte sfeer en is wat mij betreft de absolute borrel hotspot met cocktails en diverse hapjes.

CITY GUIDE_alkmaar_hofman.JPG

FRIETHUIS DE VLAMINCK

www.devlaminck.nl

@friethuis_frietbus_de_vlaminck

Voordam 2

Geen zin een in uitgebreide lunch of diner? Dan is een patatje halen bij De Vlaminck de oplossing! Dit is niet alleen het allerlekkerste friethuis, maar ook de gezelligste. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1994 en is een heus begrip in Alkmaar. Je kunt je verse frietjes nuttigen op de bankjes aan de gracht met uitzicht op de Waagtoren.

CHECK

HO(S)TELS

CHECK

TREINEN

CHECK

VLUCHTEN

CHECK

BUSSEN

HI THERE!

Schermafbeelding 2020-07-23 om 16.17.07.

HI! Mijn naam is Shanna, 29 jaar en ik ben geboren en getogen in Alkmaar, NL. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd en ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen dat ik een fervent reiziger ben geworden. Ik deel met passie mijn ervaringen en help je graag op weg!  Heb je advies nodig? Contact mij!

SOCIAL MEDIA

  • Instagram

Instagram

  • Facebook

Facebook